Intr-o lume in care internetul a devenit din ce in ce mai accesibil, realizarea unui site, optimizarea SEO si promovarea lui in mediul online au devenit niste pasi foarte importanti pentru a avea o afacere de succes.
Peste 72% din populatia Romaniei cu varsta cuprinsa intre 16 şi 65 de ani utilizeaza astazi internetul si este intr-o crestere continua.

Astazi toata lumea sta conectata pe internet, fie ca stau conectati pe retele sociale sau navigheaza pe internet prin intermediul motoarelor de cautare pentru a gasi informatii, servicii sau produse. Din motoarele de cautare Google ocupa ponderea cea mai mare cu peste 90% din cautarile zilnice, ceea ce inseamna ca o pozitionare mai buna pe Google o sa va aduca mai multi clienti pentru serviciile si produsele oferite.

Metodele de promovare pe Google sunt optimizarea SEO si promovare Google Ads, optimizare SEO fiind cea mai eficienta metoda pe termen indelungat din punct de vedere al costurilor si achizitiei de clienti.

Ce inseamna optimizare SEO?

SEO este un acronim ce provine din limba engleza „Search Engine Optimization” – optimizare pentru motoarele de cautare si este un proces elaborat prin care se favorizeaza vizibilitatea siteurilor dupa anumite cuvinte cheie, prin pozitionarea pe locuri mai bune in cadrul motoarelor de cautare.
Optimizarea SEO este un proces de durata si modificari continue pentru a putea propulsa un website pe pozititi superioare in lista de rezultate a unui motor de cautare pentru anumite cuvinte cheie, care dureaza intre 6 si 12 luni.
Scopul optimizarii SEO este de a aduce trafic relevant catre siteul dumneavoastra. In plus o crestere organica in motoarele de cautare va vor oferi afacerii dumneavoastra o imagine favorabila in fata vizitatorilor.

Care sunt etapele optimizarii SEO?

Optimizarea unui site pentru motoarele de cautare consta intr-un proces complex avand la baza doua etape: SEO on site (on page) si SEO off site (off page).

Optimizare SEO on site (on page)

SEO on site reprezinta totalitatea modificarilor aduse websiteului dumneavoastra pentru a imbunatati constant experienta si vizibilitatea in cadrul motoarelor de cautare.
Aceste modificari includ: optimizarea codului sursa a siteului, optimizarea continutului prin realizare si modificare de texte, optimizarea titlurilor si descrierilor fiecarei pagini din site, optimizarea h tag-urilor (h1, h2, h3, h4, h5 si h6) in functie de necesitate pentru realizarea unei ierarhizari a continutului, realizarea de linkuri interne pentru o reindexare si transfer de autoritate adecvata, modificare linkuri canonical, existenta unei singuri intrari pe site cu www sau fara www, optimizarea imaginilor prin atributul alt, analiza densitatii de cuvinte cheie si distribuirea lor, realizarea hartii siteului sitemap.xml, configurare google webmaster si analytics etc.

Optimizare SEO off site (off page)

SEO off site reprezinta totalitatea referintelor de pe alte siteuri pentru a imbunatati constant experienta si vizibilitatea in cadrul motoarelor de cautare a websiteului dumneavoastra.
Aceste referinte includ: obtinerea de backlink-uri de calitate catre siteul dumneavoastra, inscrierea in directoare cu rank cat mai mare pnetru un transfer de autoritate adecvata, promovarea siteul dumneavoastra in bloguri si forumuri de specialitate, promovare prin scrierea de advertoriale etc.

Care sunt costurile pentru serviciile de optimizare SEO?

Preturile pentru serviciile SEO difera in functie de multe criterii. In primul rand trebuie sa facem analiza siteului care trebuie optimizat pentru a intelege afacerea dumneavoastra si a putea veni cu o strategie SEO adecvata care sa fie eficienta si sa aibe costurile cele mai reduse posibil.
Spre deosebire de alte firme care ofera servicii SEO si care au o multime de pachete SEO prestabilite, noi nu folosim acest sistem de preturi, avand in vedere ca promovarea in cadrul motoarelor de cautare dupa cuvinte cheie (SEO) difera de la site la site in functie de multe criterii si vom putea stabili un pret abia dupa analiza siteului caruia i se va face SEO.
Durata minima a unui contract de optimizare SEO este de 6 luni, deoarece avem nevoie de timp pentru a obtine rezultate vizibile.