Proiectul Google AMP si optimizarea website-urilor pentru dispozitivele mobile

Astazi vom discuta despre proiectul Google AMP (Accelerated Mobile Pages) si optimizarea website-urilor pentru dispozitivele mobile. Suntem constienti ca nu ati auzit deloc de acest proiect pornit de cei de la Google pentru a creste viteza de accesare al website-urilor pe dispozitivele mobile. Nici macar majoritatea firmelor de web design sau freelancers nu detin cunostintele necesare despre acest proiect, asta spunand multe despre cunostintele lor in acest domeniu. Sa incepem sa va explicam despre acest proiect. Mai sunt ani de zile pana o sa ajunga sa fie implementat, dar e bine sa stim si sa fim pregatiti pentru acest moment.

Ce este Google AMP?

AMP este un acronim de la „Accelerated Mobile Pages” si are ca scop imbunatatirea experientei utilizatorilor de dispozitive mobile (telefon, tableta etc.) prin reducerea timpului de incarcare al paginilor web. Acest proiect a fost luat in considerare, datorita numarului mare de utilizatori de dispozitive mobile. Astazi, toata lumea sta conectata la internet, in metrou, la scoala, la serviciu, astfel incat dispozitivele mobile detin un rol important in informarea zilnica.

Proiectul AMP va oferi versiuni mai simple al paginilor web pentru dispozitivele mobile, fara coduri sau elemente care nu sunt necesare. Proiectul AMP va fi alcatuit din AMP HTML, AMP JS and Google AMP Cache.
AMP HTML reprezinta o versiune personalizata de HTML care se utilizeaza pentru afisarea paginilor web in format AMP. Din aceasta versiune se elimina anumite tag-uri HMTL cum ar fi object, frame etc.
AMP JS reprezinta o biblioteca care ofera componentele necesare pentru incarcarea rapida a paginilor web, prin accesarea anumitor resurse externe.
Google AMP Cache reprezinta un CDN AMP care ofera o livrare rapida a continutului paginilor web. CDN este un acronim de la „Content Delivery Network” si reprezinta o retea de servere proxy situate in mai multe centre de date la nivel mondial, avand ca scop servirea cu disponibilitate ridicata a continutului web pentru utilizatorul final.

Cam asta ar fi in mare despre acest proiect pornit de cei de la Google. Pentru a fi in pas cu noile tehnologii nu ezitati sa apelati la serviciile de web design oferite de firma de web design Prosper Design. Toate website-urile noastre sunt realizate pentru o integrare mai usoara a tehnologiilor viitoare. In consecinta, datorita cunostintelor noastre vaste in web design succesul afacerii dumneavoastra este garantat.