Metode de promovare online

Astazi va vom prezenta pe larg cateva metode de promovare online pentru afacerea dumneavoastra, deoarece acest pas este foarte important pentru orice tip de afacere.
Acum o sa va puneti intrebarea „Cum incepem?” si la care singurul raspuns corect este sa aveti in prima faza un website, fie ca e site de prezentare, magazin online sau doar o simpla pagina web. Idee este ca trebuie sa fiti prezenti pe Internet si apoi sa treceti sa optati pentru promovare. In general e bine sa aveti un website cu cel putin cateva pagini si care sa fie obligatoriu responsive pentru toate tipurile de dispozitive si dezvoltat pe cele mai noi principii SEO, deoarece putini stiu faptul acela ca daca doriti sa va faceti promovare pe Google prin serviciul AdWords si aveti un website optimizat o sa aveti un scor de calitate mai mare si ca rezultat o sa platiti mai putin pentru fiecare click spre pagina dumneavoastra. Concluzia este ca conteaza fiecare etapa in parte incepand cu realizarea website-ului, optimizarea, securizarea si promovarea lui, iar in cazul in care aveti deja un website trebuie sa ii se faca o analiza amanuntita pentru depistarea si corectarea problemelor. Suntem siguri ca dupa o analiza a website-ului pe care il detineti o sa intalnim destule probleme avand in vedere cum lucreaza majoritatea firmelor de web design din tara noastra si anume la viteza pentru a va oferi proiectul cat mai rapid (pentru a va lua banii cat mai repede), dar plin de erori (in general sar peste principiile SEO, testarea site-lui etc.).

Cele mai eficiente metode de promovare online

Acum sa continuam cu articolul nostru si sa incepem sa va prezentam cateva metode de promovare online. Toate metodele sunt eficiente daca sunt practicate corect, iar pentru aceasta trebuie facuta o analiza amanuntita pentru promovarea afacerii dumneavoastra.

Optimizare SEO

Optimizarea SEO reprezinta prima metoda pentru obtinerea de vizitatori prin cautarile organice in cadrul motorului de cautare Google. Daca este practicata corect (White Hat SEO – aceasta metoda este recomandata) se va obtine o crestere treptata si fara penalizari a pozitionarii website-ului in rezultatele motoarelor de cautare dupa cuvintele cheie sau expresiile dorite. In multe cazuri, firmele care ofera acest serviciu mai practica si metode nerecomandate (Black Hat SEO) pentru rezultate rapide, dar nu sunt de durata si puteti sa dispareti foarte repede pe motorul de cautare datorita penalizarilor. Acest proces este unul de durata, avand nevoie de minim 6 luni pentru rezultate concrete, dar pe termen lung este cel mai profitabil. In functie de cat de cautate sunt cuvintele cheie, termenul minim pentru rezultate concrete va creste, iar in general pentru cuvinte cu cautare mare si foarte mare se pot ajunge usor la perioade de peste 12 luni de zile. Aceasta durata mai depinde de foarte multi factori cum ar fi: vechimea domeniului, concurenta etc.
De multe ori am intalnit clienti care doreau sa obtina rezultate rapide la costuri cat mai mici posibile, chiar daca primele pagini erau ocupate de corporatii cu renume si vechime pe Internet. Pentru rezultate bune avand in vedere cuvintele cheie si concurenta mare pentru exemplul dat mai sus trebuie sa investiti atat timp cat si sume de bani direct proportionale cu acei factori. De aceea daca doriti rezultate reale si nu doar fictive apelati cu incredere la Prosper Design, firma de web design si optimizare SEO Bucuresti si Romania. Doar dupa o analiza amuntita a cerintelor dumneavoastra va vom oferi cea mai eficienta strategie pentru rezultate reale in cel mai scut timp posibil (timpul difera in functie de factorii enumerati anterior).

Promovare Google Ads

Promovarea prin Google Ads reprezinta o metoda eficienta de tipul PPC (Pay Per Clik) pentru pozitionarea website-ul dumneavoastra in lista link-urilor sponsorizate. Asa cum am precizat mai sus in acest articol o sa aveti nevoie de un website bine optimizat daca doriti sa platiti mai putin pentru campaniile de promovare prin AdWords. Cand folositi acest tip de promovare rezultatele apar inca din prima saptamana, dar ca in orice serviciu de genul acesta o sa aveti nevoie de o perioada de optimizare a campaniei pentru obtinerea de rezultate mai promitatoare. In functie de concurenta si de o serie de numerosi factori o sa dureze si cateva luni pentru optimizarea corecta pentru a obtine o campanie AdWords eficienta. Anunturile se pot personaliza in functie de vizitatorii tinta, astfel putem sa alegem limba, orasele, intervalele orare pentru afisarea reclamei etc. Bugetul pentru o campanie de genul acesta nu este fix, fiecare putand sa investeasca orice suma. De exemplu daca aveti 200 de lei si doriti sa ii investiti intr-o campanie si costul pe click e de 1 leu, o sa aveti doar 200 de vizite spre site-ul targetat, iar apoi campania se va opri automat. Cu cat aveti un scor de calitate mai mare cu atat o sa aveti pozitii mai bune in dipunerea anunturilor in zonele de reclama si costuri mai mici pentru fiecare vizita obtinuta pe pagina tinta din click-urile date, astfel in loc sa platiti 1 leu pentru un click puteti sa ajungeti si la costuri de 0.80 lei sau chiar mai mici (acest exemplu e doar informativ costurile putand diferi in functie de numerosi factori).

Promovare Facebook Ads

Promovarea prin Facebook Ads reprezinta una din metodele cu plata din cadrul retelelor de socializare si care are un randament foarte mare. Acest lucru se datoreaza cresterii accelerate a numarului de utilizatori care folosesc acest serviciu, iar datorita faptului ca romanii intereactioneaza foarte bine cu acest tip de promovare online, acest tip de reclama poate reprezenta o metoda eficienta de a atrage vizitatori atat pe site-ul cat si pe pagina dumneavoastra de Facebook. Acest tip de promovare se mai practica cand se doreste o crestere rapida a numarului de like-uri de pe pagina de Facebook a companiei dumneavoastra. De multe ori intalniti firme care va ofera spre vanzare like-uri pentru anumite sume de bani, dar in general majoritatea acelor conturi de la care primiti like sunt false (fiind create automat de programe speciale) sau sunt utiliatori care nu au nici o relevanta cu tipul de serviciu sau produs oferit de dumneavoastra. Anunturile sponsorizate pot fi personalizate pentru atingerea publicului dorit si astfel din setarile oferite de panoul de administrare a campaniei se pot seta urmatoarele tipuri de filtre in functie de varsta, sex, oras, job, stare civila etc.

Email marketing

Email marketing reprezinta o metoda eficienta care prin folosirea unei platforme (special dezvoltate pentru acest serviciu) se pot trimite newslettere la o baza de email-uri obtinute din inscrierea persoanelor ce v-au vizitat site-ul sau persoanelor ce ar putea fi interesate de produsele si serviciile oferite de dumneavoastra.
Cam asta ar fi cateva din metodele de promovare in mediul online, iar daca doriti mai multe variante nu ezitati sa apelati la noi.

Concluzie

Deoarece este foarte important sa pasiti cu dreptul in mediul online, o sa aveti nevoie sa faceti alegerea corecta pentru evolutia afacerii pe care o aveti. Datorita acestui lucru trebuie sa alegeti o firma serioasa care sa va ajute sa obtineti rezultate vizibile, iar daca va intrebati pe cine sa alegeti raspunsul este foarte simplu si acela sa alegeti firma Prosper Design, deoarece noi nu o sa va inducem in eroare cum fac restul doar sa va faca sa platiti avansul (sunt multi care zic de exemplu pentru o optimizare SEO o sa obtineti rezultate chiar intr-o luna sau doua la costuri foarte mici pe cuvinte cheie cu o cautare mare, cand de fapt pentru genul acela de cuvinte sunt nevoie de cel putin 6 luni) si apoi sa nu obtineti rezultate. Nu ezitati si apelati cu incredere pentru orice tip de serviciu prestat de noi.