Luna Europeana a Securitatii Cibernetice 2016

Articolul de azi are ca subiect luna Octombrie, care mai este numita Luna Europeana a Securitatii Cibernetice (European Cyber Security Month – ECSM). Suntem convinsi ca doar foarte putini au auzit de ECSM si chiar mai putini au idee despre ce e vorba.

Romania se afla in top 5 atacuri cibernetice in Europa si acest lucru ar trebui sa ne ingrijoreze, dar majoritatea dintre noi nu stiu sau chiar daca stiu ignora acest lucru. Acest lucru reiese si din clientii care apeleaza la serviciile de web design si optimizare seo oferite de noi. Toti vor site-uri de prezentare, magazine online, optimizare seo sau promovare online, dar foarte putini apeleaza la serviciile de securizare site. Cei care doresc si aceste servicii fie au avut probleme de genul acesta, fie sunt mai bine informati si vor sa evite problemele gen site-uri virusate, sa evite penalizarile celor de la Google etc.
Sa trecem la subiect si sa vorbim despre ce este ECSM.

Ce este Luna Europeana a Securitatii Cibernetice?

ECSM este acronimul de la European Cyber Security Month si reprezinta un proiect de constientizare a populatiei asupra amenintarilor din mediul online, fiind dezvoltat si promovat de Agentia Europeana pentru Retele si Securitate Informatica ENISA (The European Union Agency for Network and Information Security).
Acest proiect a luat nastere in Octombrie 2013, avand sediul principal la Bruxelles si fiind organizat in 25 de tari din Europa si avand ca scop principal promovarea securitatii cibernetice in randul cetatenilor in viata de zi cu zi, atunci cand utilizeaza internetul acasa sau la locul de munca.

Luna Europeana a Securitatii Cibernetice 2016

2016 reprezinta al patrulea an consecutiv in care ENISA desfasoara ECSM (European Cyber Security Month).
Anul acesta vor avea loc 219 evenimente si activitati organizate in 26 de tari, toate acestea avand ca scop constientizarea amenintarilor din mediul online. Astfel, pe parcursul ECSM (1.10.2016 – 31.10.2016) se vor desfasura activitati pentru promovarea sigurantei in mediul online si securitatii informatiei, fiecare saptamana fiind axata pe o tema unica.
Luna Europeana a Securitatii Cibernetice va avea loc in Belgia, Romania, Spania, Franța, Italia, Germania, Grecia, Republica Ceha, Estonia, Anglia, Letonia, Lituania, Irlanda, Ungaria, Islanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Finlanda, Suedia, Austria, Cipru, Luxemburg, Norvegia si Țarile de Jos.

Concluzie

Siguranta reprezinta un factor foarte important cand vine vorba de mediul online. Conform ultimelor statistici peste 17% dintre site-urile din Romania sunt compromise si numarul lor este in crestere. Nu mai ziceam de email-urile compromise, calculatoarele si telefoanele infectate cu malware. Toate acestea duc la pierderi importante de bani si date personale a victimelor acestor atacuri cibernetice.

Numarul de incidente este intr-o continua crestere, deoarece foarte putini sunt dispusi sa apeleze la firme de specialitate pentru a-si securiza site-ul, email-ul, calculatorul sau orice alt dispozitiv sau sistem informatic.

In trecut, malware-ul era raspandit prin e-mail. In prezent, website-urile reprezinta canalul de distributie numarul unu pentru virusi si alte tipuri de amenintari.
Nu va ignorati afacerea in mediul online. Prin securizarea site-ului si nu ne referim la acele certificate SSL, ele reprezentand doar un procentaj mic din securizarea completa a unui site, va aparati vizitatorii si posibilii clienti sa fie infectati cu diverse tipuri de malware.

Pentru ca e mai usor si mai ieftin de evitat decat de corectat o problema nu ezitati sa apelati la firma de web design Prosper Design pentru consultanta si serviciile noastre de devirusare website si securizare website.