H tag-urile si importanta acestora in optimizarea seo a unui site
In orice proces de optimizare seo sau creare site exista cativa factori care trebuie respectati cu strictete, printre acestia unul dintre cei mai importanti este heading-ul format din 6 tag-uri. Plecand de la primul H1 cel mai important care defineste titlul paginii, pana la ultimul H6 mai putin important, toate reprezentand o metoda de organizare si aranjare a continutului atat pentru vizitatori cat si pentru Google.
Foarte important!
Cu cat tagul H1 este mai optimizat cu atat cititorul va fi multumit si nu va mai cauta in bara de search a site-ului, acest fapt va semnala scripturile Google ca un user a fost satisfacut de continut, umatorul pas va fi urcarea cu o pozitie a site-ului.
Exemplu de H tag-uri
Ca si structura amintim platform WordPress cea mai utilizata pentru articole, blogu-uri.
H1 – Titlul siteului (Prosper Design – firma de web design).
H2 – Descrierea site-ului (Daca ai nevoie de un site de calitate in timp util apeleaza cu incredere la noi).
H3 – Titlul articolului (H tag-urile si importanta acestora in optimizarea unui site).
H4 – Scurta descriere a articolului.
De cele mai multe ori majoritatea folosec maxim 3 H tag-uri, restul fiind utilizate doar pentru blogurile cu continut foarte lung.
Tehnica de optimizare a H tag-urilor
Tehnica de optimizare a titlurilor si a H tag-urilor aparent este una usoara si putem spune ca oricine ar putea face asta, insa la o analiza mai ampla observam anumite reguli care trebuiesc respectate cu strictete.
In primul rand – cuvintele cheie reprezinta motorul ce ridica site-ul tau, de aceea este nevoie ca aceste cuvinte sa se regaseasca in primul H tag, dar cu precizirea ca prea putin text nu te ajuta cu nimic, cum nici prea mult text nu te ridica.
In al doilea rand – fiecare pagina are un singur titlu, respectiv un sigur H1, insa mai multe categorii adica H2 se poate, desi expertii considera ca nu e o metoda foarte buna ca titlul paginii sa fie identic cu tag-ul H1.
Un alt criteriu foarte important este penalizarea site-ului, daca un H tag este ascuns din motive de design (nu se incadreaza bine in pagina, este prea mare) Google va penalize acel site.
In concluzie cu cat avem un H tag mai eficient cu atat creste si importanta textului respectiv experienta utilizatorului si a page rank-ului.
Tine-ti minte ascunderea din css a unui tag in special primul H tag aduce dupa sine o penalizare.