Cum sa va feriti de pericolele malware din mediul online

Pericolele din mediul online au devenit din ce in ce mai numeroase, astfel facand ca cazurile de furt de date personale sa creasca intr-un ritm alarmant. Principalul canal de distribuire a virusilor, keyloggers, viermilor informatici si alte tipuri de amenintari malware fiind website-urile. Pentru mai multe detalii despre malware nu ezitati sa cititi articolul „Ce este un malware?„.

Cand navigam pe Internet putem intalni website-uri care au fost realizate de hackeri cu scopul de a va compromite sistemul de operare al dispozitivului dumneavoastra (calculator, laptop, telefon etc.). In multe cazuri intalnim website-uri care au fost compromise si sunt folosite pentru a transmite malware-ul. Numarului mare de website-uri compromise se datoreaza numerosilor factori gen: servicii de calitate proasta din partea firmei de hosting, website-ul a fost realizat de o firma de web design fara cunostinte de securitate cum intalnim in majoritatea cazurilor, website-ul nu a avut parte de servicii de mentenanta etc.
Pentru a evita sa va expuneti la aceste pericole nu e suficient sa aveti doar un antivirus. In cele mai multe cazuri unele programe de tip malware pot trece de antivirusul pe care il aveti, datorita numarului exagerat de mare de tipuri de malware. Nici un antivirus nu are cum sa aibe in baza lor de date toate versiunile de virusi, troieni etc. Datorita acestui lucru pentru o securizare sporita a sistemului aveti nevoie de mai multe programe specializate pe anumite categorii de malware, ce ar implica costuri foarte mari din partea dumneavoastra.

Astazi va vom prezenta o solutie eficienta si care este gratis pentru a va creste securitatea sistemului. Este vorba de un program de izolare a aplicatiilor (masina virtuala) numit Sandboxie. Acest program reprezinta solutia optima pentru calculatorul de acasa sau de la birou. Mai sunt programe pe care noi le folosim, dar acestea sunt foarte costisitoare si sunt folosite doar de expertii in domeniu.
Sandboxie a aparut prima data acum 12 ani si de-a lungul timpului a evoluat ajungand astazi unul dintre cele mai bune programe de izolare a aplicatiilor. Programul este disponibil pe versiunile de 32 si 64 biti pentru windows 7, 8 si 10. Sandboxie are doua tipuri de licente „Home Use” care este gratuit si „Commercial Use” care va ofera mai multe optiuni pentru o taxa anuala.
Pentru a descarca programul vizitati website-ul oficial la adresa www.sandboxie.com.
Sandboxie creeaza un mediu virtual numit „sandbox”, care va permite sa instalati aplicatii sau sa navigati pe web fara a va afecta sistemul de operare. Orice program de tip malware care a trecut de antivirus si s-a instalat pe calculator va fi sters cand o sa folositi optiunea de stergere din sandbox a continutului sau cand o sa va inchideti calculatorul automat tot continutul ce se afla in sandbox va fi sters. In felul acesta orice malware care se afla in sandbox va fi sters si nu o sa va mai compromita sistemul.
In articolul viitor va vom explica cum sa instalati, configurati si sa folositi programul Sandboxie.

Daca aveti un website care a fost compromis sau doar doriti sa il securizati pentru a nu va pierde din credibilitatea fata de clienti sau a va proteja vizitatorii sau clienti de pericolele unui malware, nu ezitati sa ne contactati pentru serviciile de devirusare website si securizare website. Cu o experienta vasta obtinuta pe parcursul anilor, putem sa va oferim cele mai eficiente solutii pentru siguranta website-ului dumneavoastra.