Ce inseamna web design?

Ce inseamna web design? O intrebare la care va vom da raspunsul si il vom detalia in acest articol.
Sa incepem cu definitia pentru a intelege mai bine la ce se refera acest termen. Web design-ul reprezinta totalitatea proceselor ce intervin in dezvoltarea unui website, incepand de la conceperea structurii si interfetei grafice si pana la popularea website-ului cu texte, imagini si alte elemente.

Totul a inceput in anul 1991 cand Tim Berners Lee, inventatorul World Wide Web-ului (abreviat www si reprezinta totalitatea informatiilor de tip hipertext care pot fi accesate prin intermediul retelei mondiale de Internet), a publicat primul website din istorie. Website-urile realizate la inceput nu erau asa de complexe cum sunt cele din prezent, datorita posibilitatilor limitate oferite de limbajul de marcare (limbajul de marcare reprezinta o metodata de formatare a continutului pe o pagina web) HTML (HyperText Markup Language).
In prezent tehnologiile utilizate in web design au devenit din ce in ce mai complexe, astfel ajungandu-se de la un simplu limbaj de marcare HTML utilizat la primele site-uri, sa se foloseasca limbaje si coduri din ce in ce mai diversificate cum ar fi: PHP, JavaScript, jQuery, CSS, PEARL etc.

In realizarea unui website intalnim mai multe etape si anume: analiza ideilor, realizarea structurii, scrierea codului paginilor web, testarea website-ului si publicarea acestuia pe Internet. Pentru publicarea website-ului pe Internet aveti nevoie de achizitionarea unui domeniu (numele website-ului gen www.numesite.ro) si de gazduirea website-ului pe un server (web hosting).

Daca sunteti in cautarea unor specialisti in web design pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastra in mediul online nu ezitati sa apelati la firma de web design Bucuresti Prosper Design. Vom veni in ajutorul dumneavoastra cu cele mai bune idei pentru o prezenta remarcabila in mediul online si pe langa dezvoltare web va putem oferi si servicii de optimizare SEO, promovare, securizare, devirusare etc. Cei peste 6 ani de experienta in domeniu isi spun cuvantul si fiecare proiect realizat de noi ne-a adus mai aproape de perfectiune.