Ce inseamna Optimizare SEO?

Pentru a intelege ce este optimizarea SEO trebuie sa vedem de unde provine cuvantul „SEO”. De fapt SEO este un acronim de la expresia din limba engleza “Search Engine Optimization” – optimizare pentru motoarele de cautare. Desi nativ acronimul SEO contine deja cuvantul optimizare, noi totusi folosim in discutiile de zi cu zi sau chiar si pe Google voi cautati acest serviciu dupa aceasta expresie de doua cuvinte „optimizare SEO„.

Webmasterii au inceput sa foloseasca optimizarea continutului website-urilor pentru motoarele de cautare inca din 1990, cand primele motoare de cautare incepusera sa aranjeze website-urile dupa anumite criterii pentru o accesare relevanta.
In prezent Google este cel mai important motor de cautare si o pozitie de top va poate aduce o crestere importanta a traficului pe website-ul dumneavoastra.

Tehnicile folosite in SEO

Tehnicile folosite in SEO sunt impartite in doua categorii mari: White Hat SEO si Black Hat SEO.
Metoda Black Hat SEO reprezinta metoda de optimizare ce nu respecta regulile si care trebuie evitata. In general multe firme care ofera servicii SEO folosesc aceasta metoda, deoarece va poate aduce rezultate rapide. Folosind Black Hat SEO nu o sa reusiti sa pacaliti Google-ul pentru mult timp si site-ului dumeavoastra va fi adaugat permanent in Black List sau sa va treziti ca ati disparut de pe Google. Aceasta metoda trebuie evitata datorita consecintelor devastatoare pentru prezenta dumneavoasta in mediul online.
Metoda White Hat SEO reprezinta metoda care este recomandata de Google si este folosita de specialistii SEO pentru o crestere organica in timp fara penalizari.
Metoda White Hat SEO este impartita in doua etape: Optimizare SEO on site (on page) si Optimizare SEO off site (off page).
Optimizare SEO on site (on page) reprezinta toate modificarile aduse website-ului dumneavoastra pentru o crestere organica in cadrul motoarelor de cautare. Printre aceste modificari enumeram: optimizarea continutului site-ului, link-uri interne, sitemap, ierarhizarea continutului prin folosirea de h tag-uri (H1, H2 etc), link-uri canonical etc.
Optimizare SEO off site (off page) reprezinta toate referintele pozitive de pe alte website-uri. Printre acestea enumeram: articole pe bloguri si forumuri de specialitate, backlink-uri de calitate, inscrierea in anumite directoare (trebuie sa evitam directoarele de tip spam) etc.

Concluzia serviciilor de optimizare SEO

Daca aveti nevoie de servicii de optimizare SEO de calitate apelati cu incredere la firma de web design Prosper Design. Apeland la serviciile noastre o sa aveti garantat o crestere organica constanta si de durata in cadrul motoarelor de cautare. Pentru informatiile legate de costurile pentru serviciile SEO nu ezitati sa ne contactati.