Ce este eroarea 404?

In timpul cautarilor pe internet suntem siguri ca ati dat peste website-uri care prin accesarea anumitor pagini s-a afisat eroarea 404 (page not found – pagina nu a fost gasita). Aceasta eroare este un raspuns al serverului unde este gazduit website-ul si prin care transmite browserelor si motoarelor de cautare faptul ca pagina respectiva nu mai exista (pagina a fost stearsa sau mutata).

Cele mai comune motive pentru aparitia erorilor 404 sunt: accesarea unei pagini care a fost stearsa sau mutata si tastarea gresita a adresei unui site (URL).
De exemplu daca ati accesat o pagina care nu exista din site-ul nostru sau ati scrie in bara de adrese al browserului „https://www.prosperdesign.ro/eroaretest”, serverul o sa va returneze o pagina 404 personalizata de noi si care va contine urmatorul text: „Pagina nu a fost gasita. Se pare ca pagina pe care incercati sa o accesati nu mai exista, sau doar a fost mutata. Reveniti la prima pagina Home.”
eroare-404

Motoarele de cautare cand primesc acest raspuns nu mai indexeaza acele pagini si din aceasta cauza daca aveti deja un website sau doriti sa aveti unul e bine sa nu faceti modificari majore ale URL-urilor. Am avut cazuri in care unii clienti care apelau la serviciile oferite de noi (web design, optimizare seo etc.) ne spuneau ca aveau site-uri care erau pozitionate bine pe Google, dar dupa ce au apelat la unele firme de web design pentru o reconstructie noua a site-urilor lor, nu mai se aflau pe acele pozitii, iar in unele cazuri dispareau din cautarile pe Google.
Acest lucru se intampla in majoritatea cazurilor datorita incompetentei firmelor de web design care nu respecta structura site-ului vechi pe care doresc sa il reconstruiasca. Cand nu e respecta acea structura sau nu se fac anumite redirectionari de la link-urile vechi la link-urile noi, apar acele erori 404, iar aceste erori transmit motorului de cautare Google sa nu mai indexeze paginile respective ale site-ului sau chiar site-ul insusi. Datorita acestor probleme un site chiar poate sa dispara dupa Google sau dupa pozitii de top sa ajunga de exemplu pe pagina 20 pe Google si de aceea trebuie sa aveti grija la ce specialisti in web design apelati.

Daca aveti un site vechi si aveti nevoie de un redesign site pentru o imagina noua si tehnologiile noi aprobate de Google nu ezitati sa apelati la firma de web design Bucuresti Prosper Design. Noi va vom reconstrui site-ul in asa fel sa evitati erorile 404 si astfel o sa evitati penalizarile din partea celor de la Google.